Sposób przygotowania:
Tortellini w sosie ze szpinakiem
Fileta z kurczaka kroimy w kostkę, pieczarki w plasterki, paprykę w kostkę, cebulę w kostkę, pora w półplasterki.
Pomidory suszone kroimy w mniejsze kawałki.
W garnku rozgrzewamy olej, wrzucamy kurczaka, pieczarki, paprykę, cebulę i pora. Wlewamy kilka łyżek wody, smażymy do miękkości kurczaka.
Dodajemy szpinak i pomidory suszone, smażymy kilka minut. Wlewamy śmietankę, doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem, ziołami prowansalskimi i słodką papryką. Gotujemy do zgęstnienia. Tortellini gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Mieszamy z sosem. Podajemy gorące.
Pomidory suszone kroimy w mniejsze kawałki.
W garnku rozgrzewamy olej, wrzucamy kurczaka, pieczarki, paprykę, cebulę i pora. Wlewamy kilka łyżek wody, smażymy do miękkości kurczaka.
Dodajemy szpinak i pomidory suszone, smażymy kilka minut. Wlewamy śmietankę, doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem, ziołami prowansalskimi i słodką papryką. Gotujemy do zgęstnienia. Tortellini gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Mieszamy z sosem. Podajemy gorące.
Czekoladka 2