WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Pierś z kaczki smażona z cebulą i porem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pierś z kaczki ugotowana w rosole a następnie usmażona na patelni z cebulą i porem. Szybkie proste i smaczne.

Pierś z kaczki smażona z cebulą i porem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pierś z kaczki smażona z cebulą i porem

 

  • Pierś z kaczki ugotowana w rosole
  • Przyprawa do gyrosa
  • 1 mała cebula
  • Kawałek pora
  • 1 ząbek czosnku
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Pierś z kaczki smażona z cebulą i porem

ETAP 1:

Mięso z piersi kaczki wystudzone podzielić na mniejsze kawałki. Każdy kawałek przyprawić przyprawą do gyrosa. Na patelni rozgrzać 3-4 łyżki oleju i wyłożyć mięso. Cebulę obrać i posiekać. Dodać do mięsa. Pora pokroić na plasterki i dodać do mięsa. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę na patelnię.

Wszystko smażyć pod przykryciem mieszając co jakiś czas i przywracając mięso. Mięso powinno być przyrumienione. Po usmażeniu podawać z pieczywem lub innymi dodatkami.

Pierś z kaczki smażona z cebulą i porem
Kaczka po usmażeniu z cebulą i porem na patelni
Pierś z kaczki smażona z cebulą i porem
Pokrojony w plasterki por dodany na patelnię
Pierś z kaczki smażona z cebulą i porem
Pokrojona w kostkę cebula dodana do mięsa
Pierś z kaczki smażona z cebulą i porem
Mięso z kaczki podzielone na kawałki i przyprawione