Sposób przygotowania:
Pierś z kaczki smażona z cebulą i poremETAP 1:
Mięso z piersi kaczki wystudzone podzielić na mniejsze kawałki. Każdy kawałek przyprawić przyprawą do gyrosa. Na patelni rozgrzać 3-4 łyżki oleju i wyłożyć mięso. Cebulę obrać i posiekać. Dodać do mięsa. Pora pokroić na plasterki i dodać do mięsa. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę na patelnię.
Wszystko smażyć pod przykryciem mieszając co jakiś czas i przywracając mięso. Mięso powinno być przyrumienione. Po usmażeniu podawać z pieczywem lub innymi dodatkami.
![Pierś z kaczki smażona z cebulą i porem Pierś z kaczki smażona z cebulą i porem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/piers-z-kaczki-smazona-z-cebula-i-porem-580925.jpg)
![Pierś z kaczki smażona z cebulą i porem Pierś z kaczki smażona z cebulą i porem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/piers-z-kaczki-smazona-z-cebula-i-porem-580926.jpg)
![Pierś z kaczki smażona z cebulą i porem Pierś z kaczki smażona z cebulą i porem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/piers-z-kaczki-smazona-z-cebula-i-porem-580927.jpg)
![Pierś z kaczki smażona z cebulą i porem Pierś z kaczki smażona z cebulą i porem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/piers-z-kaczki-smazona-z-cebula-i-porem-580928.jpg)