Imbirek

Imbirek

Kuchcik
[Przepisów: 2]

Makaron domowy 9

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 1/5 głosów: 2

Domowy makaron podajemy do rosołu lub inne zupy.

Makaron domowy 9

Składniki:

Makaron domowy 9

 

  • 2 szklanki mąki
  • 2 jaja
  • 3 żółtka
  • szczypta soli

Sposób przygotowania:

Makaron domowy 9
Do przesianej mąki dodać jajka, żółtka i szczyptę soli. Dobrze wyrobić jednolite ciasto. Wyrobione ciasto i cieniutko rozwałkować. Oprószyć mąką. Pokroić w grube około 5centymetrowe paski. Paski ułożyć jeden na drugi i kroić w poprzek nożem. Rozłożyć na stolnicy do wysuszenia. Gotować w osolonej wrzącej wodzie przez kilka minut.