ewasng

ewasng

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 267]

Makaron kolanka z tuńczykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Zapraszam na prostą sałatkę z dodatkiem makaronu, tym razem kolanka. Smacznym dodatkiem jest tym razem tuńczyk.

Makaron kolanka z tuńczykiem

Składniki:

Makaron kolanka z tuńczykiem

 

  • 110 g makaronu kolanka
  • puszka tuńczyka w oleju
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 3 łyżki kukurydzy
  • 1 mała cebulka
  • 3 łyżki startego sera żółtego
  • 3-4 łyżki koperku
  • szczypiorek do posypania
  • sól
  • pieprz kolorowy
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego

Sposób przygotowania:

Makaron kolanka z tuńczykiem
Ugotowany makaron odcedzić i ostudzić - można rozłożyć na talerzu, żeby się nie posklejał.

Tuńczyka osączyć z oleju, wyjąć i połączyć z makaronem.

Paprykę i cebulę pokroić w kostkę, dodać do makaronu i wymieszać. Odsączoną ukurydzę  z tartym serem żółtym, koperkiem i przyprawami dodać do makaronu. Wymieszać.

Całość doprawić majonezem i jogurtem naturalnym. Posypać posiekanym szczypiorkiem.

Tagi:

sałatka