migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1303]

Makaron z tuńczykiem i roszponką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Proste lekkie danie na lato. Makaron można zjeść na ciepło lub też na zimno jako sałatkę. Jeśli ktoś lubi oliwki można też dodać.

Makaron z tuńczykiem i roszponką Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Makaron z tuńczykiem i roszponką

 

  • 400 g makaronu, u mnie kolorowe rurki
  • 2 puszki tuńczyka w kawałkach w oleju
  • 2 garście listków roszponki
  • 300 g pomidorków koktajlowych
  • 150 g czarnych oliwek (jeśli ktoś lubi)

Sposób przygotowania:

Makaron z tuńczykiem i roszponką
Makaron ugotować al'dente i dobrze osączyć, przełożyć do dużej miski. Następnie do makaronu dodać kawałki tuńczyka i wymieszać. Pomidorki koktajlowe przekroić na pół i również dodać do makaronu. Dodać też listki roszponki oraz osączone z zalewy oliwki (jeśli lubimy). Ponownie wszystko wymieszać, nałożyć na talerze i podawać. 
Makaron z tuńczykiem i roszponką
Makaron ugotować al'dente i dobrze osączyć, przełożyć do dużej miski.
Makaron z tuńczykiem i roszponką
Następnie do makaronu dodać kawałki tuńczyka i wymieszać.
Makaron z tuńczykiem i roszponką
Pomidorki koktajlowe przekroić na pół i również dodać do makaronu.
Makaron z tuńczykiem i roszponką
Dodać też listki roszponki oraz osączone z zalewy oliwki (jeśli lubimy). Ponownie wszystko wymieszać, nałożyć na talerze i podawać.
Makaron z tuńczykiem i roszponką
Makaron z tuńczykiem i roszponką wersja z oliwkami