iziona

iziona

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1306]

Makaron muszelki z mieszanką chińską

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Mrożonka w połączeniu z makaronem to zawsze dobry sposób na szybki i pyszny obiad, kiedy po zimie warzywa nie są już takie smaczne to takie mrożonki są idealnym pomocnikiem w kuchni.

Makaron muszelki z mieszanką chińską

Składniki:

Makaron muszelki z mieszanką chińską

 

  • 1 opakowanie mieszanki chińskiej
  • 2 surowe kiełbaski u mnie frankfurterki
  • 1 puszka kukurydzy
  • 30 dag makaronu muszelki
  • 1 łyżka musztardy
  • przyprawy

Sposób przygotowania:

Makaron muszelki z mieszanką chińską

ETAP 1:

Makaron muszelki z mieszanką chińską
Moje kiełbaski były podwędzane i bardzo pasowały do całości.

Kiełbaski cieniutko pokroić w plasterki i podsmażyć na suchej patelni

ETAP 2:

Makaron muszelki z mieszanką chińską
Miszanke wsypać bez rozmrażania od razu na patelnię.

następnie dodać mieszankę warzyw po wierzchu posypać delikatnie solą, przykryć i smażyć od czasu do czasu mieszając, aż warzywa zmiękną, następnie dodać kukurydzę razem z zalewą i musztardę, wymieszać i dusić kolejne 5 minut.

ETAP 3:

Makaron muszelki z mieszanką chińską

Makaron ugotować w garnku z osolona wodą i odcedzić, następnie dodać do podsmażonych warzyw, wymieszać i doprawić do smaku sola i świeżo zmielonym pieprzem.