BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1386]

Roladki drobiowe

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Polecam roladki drobiowe nadziane szynką, serem, pomidorem, natką pietruszki. Są smaczne kruche i kuszą swoim smakiem.

Roladki drobiowe

Składniki:

Roladki drobiowe

 

  • Filet z kurczaka 5 szt
  • ser 5 plastrów
  • szynka 5 plastrów
  • masło 5 porcji
  • pomidory 2 szt
  • natka pietruszki
  • przyprawa do drobiu 1 op
  • olej 3 łyżki
  • nitka kuchenna lub wykałaczki

Sposób przygotowania:

Roladki drobiowe
Filety z kurczaka oczyścić opłukać rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem, posypać przyprawą do drobiu. Na każdym filecie ułożyć plaster szynki i sera, cząstkę pomidora. Wierzch posypać natką pietruszki, a na nim położyć kawałek masła. Zwinąć w ciasne roladki i spiąć wykałaczką lub wiązacz nitką kuchenną.

Smażymy na gorącym oleju pod przykryciem do miękkości mięsa podlewając od czasu do czasu gotowaną wodą - jak sie wytworzy sosik to sosem z pieczenia.

Podajemy z ziemniaczkami