Sposób przygotowania:
Smażony makaron z warzywkami
Makaron gotujemy w osolonej wodzie ale nie do zupełnej miękkości. W tym czasie kroimy mięsko w kostki. Najlepsze do tego dania są piersi z kurczaka ale w moim przypadku użyłam schabu bo takowe miałam na stanie. Pokrojone mięso wrzucam na rozgrzany olej i smażę. W tym czasie marchew obieram, myję i kroję w pół talarki - dorzucam do mięsa. Obie papryki dokładnie myję, usuwam pesteczki i kroję w drobne kawałki i dorzucam do reszty. Wszystko razem podsmażam - potem przykrywam pokrywką. W szklaneczce mieszam wodę z przyprawami. Można do tego dania użyć specjalną przyprawę - gotowa kupną do dań chińskich z makaronem ale ja wolę sama taką mieszankę przygotować. Mieszam dość sporo przypraw wg upodobań z wodą. Używam czosnku, vegety, bazylii, soli i pieprzu - szczyptę lub dwie chili aby danie nabrało pikantności. Do warzyw z mięsem dorzucam ugotowany makaron i wlewam szklankę z przyprawami. Całość dokładnie ale delikatnie mieszam. Podsmażam ok 5 minut pod przykrywką. W razie potrzeby doprawiam.