Sposób przygotowania:
Tagliatelle z łososiem
1. Rybę umyć, osuszyć, usunąć skórę. Pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny, doprawić białym pieprzem i solą. Odstawić.
2. Szpinak oczyścić z żyłek, dokładnie umyć, wrzucić na rozgrzaną patelnię. Podlać wodą, dusić do momentu aż się rozpadnie (5-7 minut).
3. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i łososia, podgotować przez 3 minuty.
4. Wrzucić ugotowane wcześniej podzielone różyczki brokuła, dodać śmietankę. Dusić przez 5 minut, mieszając od czasu do czasu. Doprawić jeszcze według uznania białym pieprzem i solą, chwilkę poddusić, by smaki się połączyły. Podawać na ugotowanym makaronie tagliatelle.
Smacznego!
2. Szpinak oczyścić z żyłek, dokładnie umyć, wrzucić na rozgrzaną patelnię. Podlać wodą, dusić do momentu aż się rozpadnie (5-7 minut).
3. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i łososia, podgotować przez 3 minuty.
4. Wrzucić ugotowane wcześniej podzielone różyczki brokuła, dodać śmietankę. Dusić przez 5 minut, mieszając od czasu do czasu. Doprawić jeszcze według uznania białym pieprzem i solą, chwilkę poddusić, by smaki się połączyły. Podawać na ugotowanym makaronie tagliatelle.
Smacznego!