Justi2401

Justi2401

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 507]

Spaghetti po bolońsku z mini mozzarellą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo smaczny i szybki pomysł na obiad- spaghetti z ciągnącą się mozzarellą. Idealne dla osób zapracowanych.

Spaghetti po bolońsku z mini mozzarellą

Składniki:

Spaghetti po bolońsku z mini mozzarellą

 

  • 1 kg mięsa mielonego z łopatki
  • 1 l passaty pomidorowej
  • 1 czerwona cebula
  • 1 biała cebula
  • 2 łyżki przyprawy do kuchni włoskiej
  • 3 ząbki czosnku
  • 15 kulek mini mozzarelli
  • sól i pieprz do smaku
  • olej rzepakowy do smażenia

 

  • Dodatkowo:
  • makaron spaghetti

Sposób przygotowania:

Spaghetti po bolońsku z mini mozzarellą
1. Makaron ugotować al'dente.

2. Cebulkę drobno posiekać i podsmażyć na oleju aż się zrumieni. Dodać doprawione przyprawą do kuchni włoskiej mięso i smażyć przez 10 minut od czasu do czasu mieszając.

3. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę i passatę pomidorową. Zagotować. Doprawić solą i pieprzem według uznania, wrzucić kulki mini mozzarelli i gotować aż się roztopią. Sosem polać makaron. Smacznego!

Tagi:

danie