iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Makaron po sycylijsku z rodzynkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Muszle po sycylijsku z rodzynkami i pistacjami

Makaron po sycylijsku z rodzynkami

Składniki:

Makaron po sycylijsku z rodzynkami

 

  • 1/2 opakowania makron muszle
  • 1/2 szklanki rodzynki
  • 1/2 szklanki pistacje
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżeczka oleju
  • Sól morska
  • suszone pomidory z bazylią
  • białe wino

 

Sposób przygotowania:

Makaron po sycylijsku z rodzynkami
Makron muszlę gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy. Pistacje obieramy. Na patelni rozpuszczamy masło z dodatkiem oleju. Dodajemy pistacje i rodzynki. Podsmażamy. Dodajemy makaron -lekko mieszamy. Doprawiamy sola pieprzem podlewamy odrobina białego wina. Dusimy chwilę. Doprawiamy suszonymi pomidorami z bazylia. Podajemy na ciepło.