zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Makaron po wiejsku

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 14

Kolejna wariacja sosu do makaronu.

Makaron po wiejsku

Składniki:

Makaron po wiejsku

 

  • 500 g mięsa wieprzowego
  • 2 cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 słoik mieszanki meksykańskiej
  • 2/3 słoiczka małego koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka przyprawy kucharek smak lata
  • 1/2 łyżeczki ziołowych ziarenek smaku
  • 1/2 łyżeczki ostrej papryki w proszku
  • sól do smaku
  • pieprz kolorowy do smaku
  • płatki chilli do smaku
  • 2 szczypty cukru
  • 200 ml wody
  • natka pietruszki
  • 2 op makaronu spaghetti
  • 2 łyżki oliwy

 

Sposób przygotowania:

Makaron po wiejsku
Makaron ugotować al dente.
Mięso opłukać i zmielić.
Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić mięso i podsmażyć.
Cebulę i czosnek obrać, umyć, pokroić w kostkę i dodać do mięsa.
Chwilę smażyć od czasu do czasu mieszając.
Dodać wszystkie przyprawy i koncentrat i wymieszać, dodać mieszankę i koncentrat oraz wodę.
Rozprowadzić dokładnie koncentrat, ewentualnie doprawić do smaku i zagotować.
Nalać sos na wcześniej wyłożony na talerz makaron.