Sposób przygotowania:
Makaron z jagodami duszonymi z miodem
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić, zahartować.
Jagody przebrać, umyć szybko w zimnej wodzie ,dokładnie odcedzić na sitku.
Włożyć do rondla, podlać 2 łyżkami wody, dusić 10 min, dodać miód i cukier waniliowy.
Jeszcze chwilę podgrzewać, aż miód się rozpuści,wystudzić.
Ugotowany makaron, polać jagodami i udekorować kleksem z serka waniliowego.
Smacznego.
Jagody przebrać, umyć szybko w zimnej wodzie ,dokładnie odcedzić na sitku.
Włożyć do rondla, podlać 2 łyżkami wody, dusić 10 min, dodać miód i cukier waniliowy.
Jeszcze chwilę podgrzewać, aż miód się rozpuści,wystudzić.
Ugotowany makaron, polać jagodami i udekorować kleksem z serka waniliowego.
Smacznego.
Anula