jurata

jurata

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 181]

Makaron z masą serowo-paprykową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybka i smaczna potrawa z makaronem.

Makaron z masą serowo-paprykową

Składniki:

Makaron z masą serowo-paprykową

 

  • 500 g makaronu
  • 2-3 topione serki
  • 1 łyżeczka ostrej papryki w proszku
  • 1-2 ząbki czosnku
  • 4 łyżki oleju
  • 1-2 łyżeczki wody
  • sól
  • pieprz
  • papryka słodka w proszku

Sposób przygotowania:

Makaron z masą serowo-paprykową
Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. Serki topione wymieszać z oliwą, masa ma być jednolita. Ząbki czosnku drobno posiekać i dodać do masy serkowej, dodać wodę paprykę ostrą oraz sól, paprykę słodką i pieprz do smaku. Ugotowany makaron odcedzić i jeszcze ciepły wymieszać z masą serowo-paprykową.