Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Makaron z mięsem o smaku gyrosa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Makaron z gotowanym mięsem i kapustą z dodatkiem przyprawy do gyrosa jest bardzo smacznym i sycącym daniem.

Makaron z mięsem o smaku gyrosa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Makaron z mięsem o smaku gyrosa

 

  • 30 dag grubego makaronu
  • 30 dag ugotowanego mięsa
  • 1 cebula
  • 30 dag kapusty
  • 2 łyżki smalcu
  • 1 łyżeczka przyprawy do gyrosa
  • przyprawa jarzynka
  • przyprawa maggi
  • pieprz
  • sól

Sposób przygotowania:

Makaron z mięsem o smaku gyrosa
Kapustę pokroić w kostkę i ugotować w wodzie z dodatkiem odrobiny soli, osączyć. Ugotowane mięso oczyścić z kości, drobno pokroić. Na rozgrzanym smalcu zeszklić posiekaną cebulę, dodać mięso, kapustę, przyprawę do gyrosa, przyprawić do smaku, wymieszać i chwilę podsmażyć. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić, połączyć z farszem, wymieszać, poddusić.
Makaron z mięsem o smaku gyrosa
Na rozgrzanym smalcu zeszklić posiekaną cebulę
Makaron z mięsem o smaku gyrosa
Dodać pokrojone ugotowane mięso i kapustę
Makaron z mięsem o smaku gyrosa
Wsypać przyprawę do gyrosa i przyprawić do smaku
Makaron z mięsem o smaku gyrosa
Połączyć z ugotowanym makaronem i wymieszać