Sposób przygotowania:
Pulpeciki w słoiku
Bułkę namoczyć w zimnej wodzie, a gdy będzie miękka odsączyć ją i wrzucić do miski. Dodać mięso mielone, jajko oraz przyprawy według uznania. Wyrobić wszystko na jednolitą masę.
W międzyczasie ugotować ryż według przepisu na opakowaniu.
W garnku wstawić wodę i zagotować ją.
Z mięsa formować małe pulpeciki i gotować na wodzie przez około 10 minut, później cały mieszając dodać przecier pomidorowy i mąkę wymieszaną z wodą. Całość zagotować.
Jeszcze gorący sos z klopsami nakładać do słoików i zakręcać.
W międzyczasie ugotować ryż według przepisu na opakowaniu.
W garnku wstawić wodę i zagotować ją.
Z mięsa formować małe pulpeciki i gotować na wodzie przez około 10 minut, później cały mieszając dodać przecier pomidorowy i mąkę wymieszaną z wodą. Całość zagotować.
Jeszcze gorący sos z klopsami nakładać do słoików i zakręcać.