Sposób przygotowania:
Makaron z paprykowym sosem
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. W międzyczasie obieramy i kroimy w piórka cebule, przesmażamy chwilę. Następnie dodajemy mięso mielone, przyprawiamy solą, pieprzem i Kucharkiem. Mieszamy mięso wraz z cebulą i dusimy 10 minut. Umytą paprykę kroimy w paseczki i dodajemy do mięsa z cebulą, dusimy 3 minuty. Następnie całość podlewamy szklanką wody i doprowadzamy do wrzenia. Kawałek pora myjemy i kroimy w plasterki, dorzucamy do sosu. Następnie dodajemy przecier pomidorowy i energicznie mieszamy, aby połączył się z sosem. W kubku rozrabiamy mąkę ze śmietaną i odrobiną wody. Zagęszczamy nasz sos, energicznie mieszając. Sos doprawiamy do smaku Maggi. Gotowym polewamy ugotowany makaron, podajemy na ciepło.