Joanna19

Joanna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 440]

Makaron z roszponką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczna i szybka w przygotowaniu potrawa. Nie wymaga dużo pracy, a wspaniale smakuje. Oryginalny pomysł na obiad.

Makaron z roszponką

Składniki:

Makaron z roszponką

 

  • 1/2 paczki makaronu spaghetti
  • paczka sałaty roszponki (około 100 g)
  • kostka twarogu półtłustego
  • 1 mała cebula
  • 5 plastrów boczku
  • sól piperz

Sposób przygotowania:

Makaron z roszponką
Gotujemy makaron. Gdy będzie już gotowy przekładamy do głębokiego garnka. W tym czasie na patelni podsmażamy pokrojony w średniej wielkości kostkę boczek i drobno posiekaną cebulę. Gdy cebula będzie zarumieniona całość dodajemy do makaronu. Do reszty dodajemy twaróg krusząc go na małe części. Na sam koniec wrzucamy roszponkę również poprzerywaną na mniejsze części. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku i dokładnie mieszamy. Jemy samą.