haniakson

haniakson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 451]

Makaron z tuńczykiem i topionym serkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kolejne szybkie danie. Czasem po prostu nie mamy czasu na gotowanie. Przygotowanie tego obiadu nie zajmie Ci więcej czasu, niż ugotowanie makaronu, a zapewniam, że jeszcze szybciej zniknie z talerzy.

Makaron z tuńczykiem i topionym serkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Makaron z tuńczykiem i topionym serkiem

 

  • pół opakowania makaronu (wstążki, rurki, świderki - jakie lubisz)
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym (odcedzony)
  • 1 duży por (biała część)
  • 4 trójkąciki serka topionego
  • 1 mała śmietana 18%
  • olej do smażenia
  • 1/2 pęczka posiekanego koperku

Sposób przygotowania:

Makaron z tuńczykiem i topionym serkiem
Gotujemy makaron. W tym czasie kroimy w półplasterki por i wrzucamy go na gorący olej.

Dolewamy śmietanę i wrzucamy tuńczyka. Podsmażamy i wrzucamy serek. mieszamy do rozpuszczenia. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Makaron odcedzamy, nie płuczemy w zimnej wodzie, wrzucamy do sosu i jeszcze chwilę podgrzewamy.

Na końcu dodajemy koperek i mieszamy.

Lovely!!!
Makaron z tuńczykiem i topionym serkiem
Wystarczy jeden duży por, a właściwie jego biała część.
Makaron z tuńczykiem i topionym serkiem
Pokrojony w półplasterki, podsmażamy na oleju.
Makaron z tuńczykiem i topionym serkiem
Dodajemy śmietanę i tuńczyka z puszki i jeszcze chwilę smażymy.
Makaron z tuńczykiem i topionym serkiem
Następnie dodajemy serek topiony i mieszamy do rozpuszczenia.