Sposób przygotowania:
Spaghetti Eli z tuńczykiem
Cebule obrać z łupinek i drobniutko posiekać. Koperek umyć,osuszyć papierowym ręcznikiem,odłożyć kilka gałązek do dekoracji i resztę posiekać. Olej z tuńczyka wylać na głęboką,dużą patelnię i podgrzać. Na olej wyłożyć posiekaną cebulę i smażyć aż się zeszkli. Do podsmażonej cebuli wlać śmietanę kremówkę i gotować. Do sosu dodać pokrojone serki topione i dalej gotować na małym ogniu aż się rozpuszczą. Tuńczyka z dwóch puszek lekko rozdrobnić,dodać do sosu i jeszcze chwilę pogotować.Do gotowego sosu dodać koperek,przyprawić czosnkiem granulowanym,solą,pieprzem i wymieszać. Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku i odcedzić. Odcedzony makaron dodać do sosu i wymieszać. Pozostałego tuńczyka lekko rozdrobnić. Makaron wyłożyć na talerze i udekorować tuńczykiem i koperkiem. Smacznego!