Sposób przygotowania:
Makaron z tuńczykiem i jarmużem
Nastawiamy wodę, solimy. Wrzucamy makaron do wrzącej wody i gotujemy al dente. Odcedzamy. Jarmuż dokładnie płuczemy i osuszamy. Usuwamy twarde łodygi.
Cebulę kroimy w kostkę. Wrzucamy cebulę na rozgrzaną oliwę i smażymy, aż lekko się zeszkli. Dodajemy jarmuż i dusimy przez kilka minut, a następnie dodajemy śmietanę.
Dodajemy również tuńczyka razem z zalewą i dusimy razem przez chwilę. Przyprawiamy do smaku papryką oraz dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu.
Wrzucamy makaron, mieszamy i smażymy jeszcze około 1-2 minuty.
Cebulę kroimy w kostkę. Wrzucamy cebulę na rozgrzaną oliwę i smażymy, aż lekko się zeszkli. Dodajemy jarmuż i dusimy przez kilka minut, a następnie dodajemy śmietanę.
Dodajemy również tuńczyka razem z zalewą i dusimy razem przez chwilę. Przyprawiamy do smaku papryką oraz dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu.
Wrzucamy makaron, mieszamy i smażymy jeszcze około 1-2 minuty.