Sposób przygotowania:
Spaghetti z sosem z wędzoną makrelą
Makron gotuje al.dente, hartuję i odcedzam. Cebule obieram i kroję w piórka, można w kostkę. Makrele obieram z ości i skóry. W miseczce łączęserek i śmietaną.
W większym rondlu rozpuszczam masło, i przesmażam na nim cebulę, jak zmięknie dodaję rozmieszaną śmietanę z serkiem . Chwilę gotuję i dodaję makrelę. Podlewam gorącą wodą ( około 100 ml) Doprawiam świeżo zmielonym pieprzem, papryką słodką i chilli.
Mieszam , jeszcze chwilę trzymam na „gazie” i dodaję makaron. Łączę go z sosem i od razu podaję.
W większym rondlu rozpuszczam masło, i przesmażam na nim cebulę, jak zmięknie dodaję rozmieszaną śmietanę z serkiem . Chwilę gotuję i dodaję makrelę. Podlewam gorącą wodą ( około 100 ml) Doprawiam świeżo zmielonym pieprzem, papryką słodką i chilli.
Mieszam , jeszcze chwilę trzymam na „gazie” i dodaję makaron. Łączę go z sosem i od razu podaję.
KasiaJulcia
zbysiowa
Oj tak, dziękuję :)
edytaha
zbysiowa
Na 100% :)