Sposób przygotowania:
Mintaj pod "chlebową panierką"
Rybę umyć i dokładnie osuszyć. Pokroić na kawałki. Każdy z nich skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i ziołowym pieprzem.
Przygotować warstwę z chleba tostowego: chleb tostowy pokroić w drobną kosteczkę, dodać do niego starty ser, posiekaną natkę pietruszki i rozdrobnione ząbki czosnku.
Wlać olej i wszystko razem wymieszać. Rybę ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, obłożyć dokładnie panierką chlebową i wstawić do nagrzanego do 190 stopni piekarnika.
Piec ok. 20 minut.
Przygotować warstwę z chleba tostowego: chleb tostowy pokroić w drobną kosteczkę, dodać do niego starty ser, posiekaną natkę pietruszki i rozdrobnione ząbki czosnku.
Wlać olej i wszystko razem wymieszać. Rybę ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, obłożyć dokładnie panierką chlebową i wstawić do nagrzanego do 190 stopni piekarnika.
Piec ok. 20 minut.