Sposób przygotowania:
Makaron z królikiem i sosem na bazie cydru
1. Królika kroimy na mniejsze kawałki a następnie nacieramy przyprawami. Mięso odstawiamy na ok. 40 minut, żeby się zamarynowało.
2. W międzyczasie gotujemy makaron zgodnie z przepisem na opakowaniu.
3. Czosnek i cebulę kroimy i smażymy na patelni do momentu, aż się nie zeszklą.
4. Królika obsmażamy na czystej patelni do momentu, aż mięso się przyrumieni z każdej strony. Później dodajemy podsmażoną cebulę z czosnkiem oraz pokrojoną w plasterki marchewkę.
5. Całą potrawkę podlewamy mieszanką musztardy z ¾ cydru, zmniejszamy gaz, przykrywamy i dusimy przez ok. 30 minut, dolewając resztkę cydru.
6. Całość zaprawiamy łyżką mąki a gdy sos zgęstnieje – łączymy wszystko z ugotowanym wcześniej makaronem. Potrawę dekorujemy tymiankiem. Smacznego!
Przepis z Lubella.pl
2. W międzyczasie gotujemy makaron zgodnie z przepisem na opakowaniu.
3. Czosnek i cebulę kroimy i smażymy na patelni do momentu, aż się nie zeszklą.
4. Królika obsmażamy na czystej patelni do momentu, aż mięso się przyrumieni z każdej strony. Później dodajemy podsmażoną cebulę z czosnkiem oraz pokrojoną w plasterki marchewkę.
5. Całą potrawkę podlewamy mieszanką musztardy z ¾ cydru, zmniejszamy gaz, przykrywamy i dusimy przez ok. 30 minut, dolewając resztkę cydru.
6. Całość zaprawiamy łyżką mąki a gdy sos zgęstnieje – łączymy wszystko z ugotowanym wcześniej makaronem. Potrawę dekorujemy tymiankiem. Smacznego!
Przepis z Lubella.pl
skuter5
mocsłodkości
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2
ciasteczka