kinia28

kinia28

Kuchcik
[Przepisów: 3]

Makaroniki 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Makaroniki do zupy lub na slodko.

Makaroniki 4

Składniki:

Makaroniki 4

 

  • 1kg maki
  • 7 jaj
  • odrobina wody

Sposób przygotowania:

Makaroniki 4
Z kilogrmam maki i siedmiu jaj zagniesc ciasto. Jesli jest zbyt twarde i zle sie wyrabia mozna dolac wody. Po wyrobieniu odstawic na 15 min. do lodowki. Zetrzec na tarle o grubych oczkach. Zostawic do wyschniecia. Przed umieszczeniem w jakims pojemniku upewnic sie, ze makaroniki na pewno dobrze wyschly, zeby nie splesnialy. Uzywac do rosolu, lub podawac z maslem cukrem i cynamonem.

Tagi:

mak