mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Makaroniki z bułeczek

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Smaczny, prosty i tani deser

Makaroniki z bułeczek

Składniki:

Makaroniki z bułeczek

 

  • 6 suchych bułeczek
  • 2 jajka
  • 500ml śmietany
  • 80g cukru pudru
  • bułka tarta do obtaczania
  • masło do smażenia
  • 1/2 tabliczki startej czekolady mlecznej
  • cukier puder do posypania

Sposób przygotowania:

Makaroniki z bułeczek
Bułki oskrobać ze skórki i pokroić w kostkę. Śmietanę roztrzepać z jajkami i cukrem pudrem. Zalać bułkę. Gdy cały płyn wsiąknie bułki ugnieść na jednolitą masę. Formować z nich grube makaroniki o krótkiej długości i obtaczać je w bułce tartej. Na patelni rozgrzać masło, smażyć makaroniki. Makaroniki osączyć na papierze kuchennym, ułożyć na talerzykach deserowych, posypać czekoladą i dużą ilością cukru pudru.