akrobatka2

akrobatka2

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 594]

Makowe kokosanki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Przepyszna alternatywa dla tradycyjnych kokosanek. Mak i kokos wyśmienicie razem smakują. Polecam każdemu!!!

Makowe kokosanki

Składniki:

Makowe kokosanki

 

  • 4 białka w temperaturze pokojowej
  • szczypta soli
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 200 g kokosu
  • 100 g maku
  • 100 ml oleju w temperaturze pokojowej
  • 100 g cukru pudru

Sposób przygotowania:

Makowe kokosanki
Białka ubić na sztywno z solą, stopniowo dodawać cukier puder, cały czas miksując, a następnie olej i zmiksować. Na koniec wsypać mak, kokos i proszek do pieczenia. Delikatnie wymieszać.

Z ciasta uformować kulki i umieścić je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

Piec w 175 st.C około 15 minut do zarumienienia.

Upieczone makowe kokoski wyjąć i ostudzić na kratce. Smacznego!

 (inspiracja/ źródło: takietampichcenie..)

Tagi:

mak