jaga85

jaga85

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1974]

Kajmakowe kokosanki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 14

To propozycja kokosanek, które nie wymagają pieczenia. Mała rozkosz dla osób lubiących kokosowe słodkości.

Kajmakowe  kokosanki Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kajmakowe kokosanki

 

  • Składniki:
  • Puszka gotowej masy krówkowej (kajmak)380g,
  • Około 200-220 g kokosu,
  • cukier waniliowy

 

Sposób przygotowania:

Kajmakowe kokosanki
Odkładamy około 1/3 szklanki kokosu do obtoczenia kokosanek. Pozostałą cześć kokosu delikatnie prażymy na suchej patelni. Do jeszcze letniego kokosu dokładamy masę krówkową (w tedy masa będzie bardziej plastyczna) oraz cukier. Całość miksujemy. Z gotowej masy w dłoniach toczymy kulki, a następnie obtaczamy je w kokosie. Gotowe.
Kajmakowe  kokosanki
Do zrumienionego kokosu dodajemy kajmak i cukier