Sposób przygotowania:
Dyniowe kokosanki
Do rondelka włożyć margarynę i wsypać cukier. Wszystko podgrzać na ogniu do roztopienia się margaryny. Rondelek zdjąć z ognia, wlać mleko i wymieszać. Następnie wsypać wiórki kokosowe i startą na bardzo drobnych oczkach dynię i wymieszać. Potem ubić białka, dodać mąkę ziemniaczaną, wymieszać i dodać do masy kokosowej i delikatnie wymieszać. Gotową masę kłaść łyżeczką na blasze wyłożonej papierem do pieczenia robiąc odstępy. Kokosanki piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20 minut. Gotowe wystudzić na kratce.
zbysiowa
zewa
Dziękuję, wyszły smaczne :)
alaaa
zewa
Alu ja kokosanki robiłam pierwszy raz ale na pewno nie ostatni. A dynia fajnie się wkomponowała. Tylko następnym razem troszkę ją posłodzę i odcisnę sok.