zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Dyniowe kokosanki

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 13

Spodobały mi się kokosanki Ali, więc zrobiłam też swoją wersję. Jako, że miałam mniej wiórków dodałam dynię i to było dobre rozwiązanie. Musiałam dodać trochę więcej mąki bo dynia puściła sok. Ogólnie wyszły smaczne.

Dyniowe kokosanki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Dyniowe kokosanki

 

 

Sposób przygotowania:

Dyniowe kokosanki
Do rondelka włożyć margarynę i wsypać cukier. Wszystko podgrzać na ogniu do roztopienia się margaryny. Rondelek zdjąć z ognia, wlać mleko i wymieszać. Następnie wsypać wiórki kokosowe i startą na bardzo drobnych oczkach dynię i wymieszać. Potem ubić białka, dodać mąkę ziemniaczaną, wymieszać i dodać do masy kokosowej i delikatnie wymieszać. Gotową masę kłaść łyżeczką na blasze wyłożonej papierem do pieczenia robiąc odstępy. Kokosanki piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20 minut. Gotowe wystudzić na kratce.
Dyniowe kokosanki
Etap 1 przygotować masę dyniowo kokosową.
Dyniowe kokosanki
Etap 2 potem dodać ubitą pianę i wymieszać
Dyniowe kokosanki
Etap na blasze z papierem układac porcje masy
Dyniowe kokosanki
Etap 4 kokosanki upiec i wystudzić na kratce

Tagi:

dynia