klaudia123

klaudia123

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 88]

Małe muchomorki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Małe muchomorki to nic innego niż nadziane na wykałaczkę małe kulki mozzarelli i pomidorki koktajlowe,które po nabiciu na wykałaczkę wyglądają jak muchomory czerwone.

Małe muchomorki

Składniki:

Małe muchomorki

 

  • 10 pomidorków koktajlowych
  • 10 małych kuleczek z mozzarelli
  • majonez
  • wykałaczki do nabijnia

Sposób przygotowania:

Małe muchomorki
Wykałaczki namocz w wodzie po to aby muchomorki łatwiej schodziły z wykałaczek podczas konsumpcji. Kulki mozzarelli odsącz z wody w której zazwyczaj są zapakowane(nie zawsze w opakowaniu mozzarelli jest woda ale jest to nie znaczące) i osusz.

Pomidorki koktajlowe umyj i osusz. Na wykałaczki nadziewaj najpierw mozzarellę( aby byłą na dole), a później pomidorki koktajlowe.Na każdą wykałaczkę nadziewaj tylko po jednym pomidorku i mozzarelli.

Na końcu inna wykałaczką porób małe kropeczki na pomidorku koktajlowym.