Sposób przygotowania:
Muchomorki na przyjęcia
Wykonujemy pierw tzw sałatkę klasyczną czyli gotujemy: marchew, pietruszkę, seler, ziemniaki oraz jajko. Po ugotowaniu i schłodzeniu kroimy te składniki w drobna kostkę dodajemy pokrojone w kostkę ogórki kiszone i jablko. Dosypujemy groszek, oraz posiekana nać pietruszki. Mieszamy razem z majonezem. Dosypujemy sól i pieprz, schładzamy.
Z każdego pomidora odcinamy wierzch ( plaster mniejwięcej w 1/4 wysokości, tak żeby znajdowala się tam szypułka), wydrązamy. Na odciętym plastrze robimy majonezem małe białe kropeczki (tak jak ma muchomor). Do wydrążonej części pomidora wkładamy sałatkę (może wystawać poza brzegi) i nakrywamy nakropkowanym wieczkiem.
Wkładamy do lodówki i schładzamy .
Z każdego pomidora odcinamy wierzch ( plaster mniejwięcej w 1/4 wysokości, tak żeby znajdowala się tam szypułka), wydrązamy. Na odciętym plastrze robimy majonezem małe białe kropeczki (tak jak ma muchomor). Do wydrążonej części pomidora wkładamy sałatkę (może wystawać poza brzegi) i nakrywamy nakropkowanym wieczkiem.
Wkładamy do lodówki i schładzamy .