Sposób przygotowania:
Malinowe mini serniczki na zimnoETAP 1:
Wykonanie deseru zajmie Wam nie dłużej niż kwadrans. Zacznij od przygotowania sosu: maliny opłucz na sitku, włóż do rondelka, zasyp cukrem trzcinowym i duś na małym ogniu 3-4 minuty. W tym czasie owoce się rozpadną.
Skrobię ziemniaczaną rozprowadź w łyżce zimnej wody, dodaj do malin. Gdy sos zgęstnieje, zestaw rondelek z ognia i od rozdziel sos pomiędzy cztery pucharki.
Pucharki wstaw do lodówki.
Teraz przygotuj warstwę sernikową. Maliny zmiksuj w blenderze kielichowym i przetrzyj przez sitko aby pozbyć się pestek. Śmietankę ubij na sztywno z cukrem pudrem, dodaj do niej mascarpone.
Krótko zmiksuj do połączenia się składników. Do masy dodaj mus malinowy, dokładnie wymieszaj.
Gotową masę przełóż do rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie gwiazdy. Wyjmij pucharki z lodówki. Wyłóż krem na sos malinowy nadając mu kształt różyczki. Deserki schłódź przed podaniem ok. kwadrans.
Przed podaniem możesz serniczki udekorować lub nie, jak wolisz :).
Ag.Zetka
elzbieta057