Sposób przygotowania:
Mini serniczki na zimno
BISZKOPT: Białka ubijamy na sztywno . Do ubitych dokładamy cukier, a następnie po jednym żółtku. Do puszystej masy dokładamy mąkę, proszek oraz olej .Delikatnie mieszamy. Biszkopt pieczemy około 15 min w 180˚C . Gotowy biszkopt studzimy. Z upieczonego wycinamy koła za pomocą obręczy. Wycięte koła wkładamy w środki obręczy. Środek wypełnimy przygotowaną masą serowo-śmietankową. Całość pozostawiamy do zastygnięcia. Gotowe serniczki wypychamy z obręczy. Podajemy udekorowane brzoskwiniami oraz posypane białą czekoladą
MASA SEROWA: Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szklanki gorącej wody. Studzimy. Owoce odcedzamy i kroimy w kostkę. Schłodzoną śmietankę ubijamy. Do ubitej dokładamy cukier puder. W następnej kolejności dodajemy ser, a na koniec wlewamy żelatynę. Całość dokładnie mieszamy. Do masy wsypujemy owoce. Wymieszaną masę serowo-owocową przekładamy do przygotowanych obręczy.
MASA SEROWA: Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szklanki gorącej wody. Studzimy. Owoce odcedzamy i kroimy w kostkę. Schłodzoną śmietankę ubijamy. Do ubitej dokładamy cukier puder. W następnej kolejności dodajemy ser, a na koniec wlewamy żelatynę. Całość dokładnie mieszamy. Do masy wsypujemy owoce. Wymieszaną masę serowo-owocową przekładamy do przygotowanych obręczy.
Kniejson
weronikaS