renatka1

renatka1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 558]

Malinowe tagliatelle

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Makaron typu tagliatelle podany z pysznym sosem malinowym i udekorowany świeżymi malinkami jest po prostu super.

Malinowe tagliatelle Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Malinowe tagliatelle

 

  • 200 g makaronu tagliatelle
  • 250 g malin czerwonych i żółtych
  • 200 ml jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka miodu lipowego
  • listki mięty do dekoracji

Sposób przygotowania:

Malinowe tagliatelle

Etap 1

Malinowe tagliatelle
Maliny trzeba wrzucić do wysokiego naczynia.

Malinki umieścić w wysokim naczyniu. Należy zostawić kilkanaście malin do posypania dania.

Etap 2

Malinowe tagliatelle
W kolejnym kroku należy do jagód dodać jogurt.

Następnie należy dodać jogurt naturalny.

Etap 3

Malinowe tagliatelle
Następnym składnikiem jest miód lipowy.

Następnie należy dodać miód lipowy i wszystko razem zmiksować.

Etap 4

Malinowe tagliatelle
Ugotowany makaron rozłożyć na 3 talerze.

W międzyczasie należy w lekko osolonej wodzie ugotować makaron zgodnie z przepisem na opakowaniu. makaron rozłożyć na 3 talerze.

Etap 5

Malinowe tagliatelle
Na koniec makaron polać sosem malinowym, posypac malinami i udekorować miętą.

Makaron polać sosem malinowym i udekorować malinami i miętą.