Sposób przygotowania:
Pieczone kotleciki jajeczne z pieczarkami
Pieczarki umyć i drobno posiekać. Podsmażyć na maśle do uzyskania miękkości. Ugotowane jajka poszatkować bądź przecisnąć przez sitko do warzyw. To samo uczynić z marchewką. Kajzerkę przekroić i namoczyć w mleku. Koperek dokładnie opłukać i posiekać.
Do naczynia wsypać jajka, marchewki, ostudzone pieczarki, mieszankę meksykańską oraz kajzerkę. Wszystko dokładnie wymieszać. Wbić 2 jajka oraz dodać wszystkie przyprawy, sos sojowy oraz tyle bułki tartej, aby masa miała jednolitą, lekko klejącą konsystencję.
Z tak uzyskanej masy formować niewielkie kotleciki, obtaczać z obu stron w bułce tartej i układać na blasze. Zapiekać przez ok. 45 min w temp. 190 stopni Celsjusza. W połowie czasu pieczenia kotleciki można obrócić. Z podanych proporcji udało się stworzyć 40 kotlecików.
Do naczynia wsypać jajka, marchewki, ostudzone pieczarki, mieszankę meksykańską oraz kajzerkę. Wszystko dokładnie wymieszać. Wbić 2 jajka oraz dodać wszystkie przyprawy, sos sojowy oraz tyle bułki tartej, aby masa miała jednolitą, lekko klejącą konsystencję.
Z tak uzyskanej masy formować niewielkie kotleciki, obtaczać z obu stron w bułce tartej i układać na blasze. Zapiekać przez ok. 45 min w temp. 190 stopni Celsjusza. W połowie czasu pieczenia kotleciki można obrócić. Z podanych proporcji udało się stworzyć 40 kotlecików.