Sposób przygotowania:
Malinowo- czekoladowe serduszka
Galaretkę rozpuszczamy w 1/2 szklanki wrzącej wody źródlanej, czekoladę w kąpieli wodnej z dodatkiem kilku łyżek wrzątku. Maliny dokładnie płuczemy. W 10 foremkach do czekoladek w kształcie serca układamy maliny (po 1 w każdym serduszku) i zalewamy je galaretką, pozostawiając trochę miejsca na czekoladę. Na dno pozostałych 10 foremek wlewamy warstwę rozpuszczonej czekolady o grubości około 3 mm. Formę wkładamy do zamrażarki. Po 5 minutach do serduszek, do których wlaliśmy czekoladę, wkładamy maliny i zalewamy je galaretką, wkładamy do zamrażarki. Po kolejnych 10 minutach wyciągamy znowu foremki i do serduszek, w których znajduje się tylko galaretka wlewamy czekoladę. Wkładamy formę do zamrażarki na kolejne 5 minut. W tym samym czasie śmietanę ubijamy na sztywno z łyżką cukru, a migdały prażymy na rumiano na rozgrzanej patelni. Serduszka wykładamy na półmisek, który przyozdabiamy bitą śmietaną i posypujemy płatkami migdałowymi.
elzbieta8960
iziona
jaNina
Bernadetta