Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Malinowy budyń

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

bardzo smaczny domowy budyń ze świeżych owoców

Malinowy budyń Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Malinowy budyń

 

Sposób przygotowania:

Malinowy budyń
Do malaksera wkładamy 2 szklanki dorodnych malin oraz 0,5 szklanki mleka - dokładnie miksujemy (tak jak koktajl).

Przygotowany mus przelewamy do garnka, dodajemy cukier i gotujemy.

W pozostałej 0,5 szklance mleka mieszamy mąkę i wlewamy na gotujący się 'mus' malinowy - gotujemy jeszcze chwilke, caly czas mieszając do czasu zgęstnienia. Gotowy budyń przelewamy do pucharków.


Budyń jest równie dobry na ciepło jak i zimno, dekorujemy świeżymi owocami
Malinowy budyń
maliny miksuejmy z mlekiem tak samo jak na koktajl.
Malinowy budyń
ilość dodawanego cukru jest zależna od słodkości malin.
Malinowy budyń
Malinowy budyń
Etap 4