Sposób przygotowania:
Malinowy budyń
Do malaksera wkładamy 2 szklanki dorodnych malin oraz 0,5 szklanki mleka - dokładnie miksujemy (tak jak koktajl).
Przygotowany mus przelewamy do garnka, dodajemy cukier i gotujemy.
W pozostałej 0,5 szklance mleka mieszamy mąkę i wlewamy na gotujący się 'mus' malinowy - gotujemy jeszcze chwilke, caly czas mieszając do czasu zgęstnienia. Gotowy budyń przelewamy do pucharków.
Budyń jest równie dobry na ciepło jak i zimno, dekorujemy świeżymi owocami
Przygotowany mus przelewamy do garnka, dodajemy cukier i gotujemy.
W pozostałej 0,5 szklance mleka mieszamy mąkę i wlewamy na gotujący się 'mus' malinowy - gotujemy jeszcze chwilke, caly czas mieszając do czasu zgęstnienia. Gotowy budyń przelewamy do pucharków.
Budyń jest równie dobry na ciepło jak i zimno, dekorujemy świeżymi owocami