Sposób przygotowania:
Malinowy deser z mascarpone
Maliny rozmrozic i rozgniesc widelcem, odstawic. Forme keksowke wylozyc folia spozywcza. Smietane ubic, odstawic. Serek zmiksowac z cukrem i cukrem waniliowym, dodac ubita smietane, delikatnie wymieszac. Do keksowki polozyc obok siebie 4 herbatniki, na nie wylozyc ok.3 lyzki przygotowanej masy, nastepnie rozsmarowac 3 lyzeczki rozstartych malin. Na maliny kladziemy znowu herbatniki, nastepnie mase itd. Ostatnia warstwa powinna byc z herbatnikow. 3 lyzki przygotowanej masy odstawiamy w przykrytej miseczce do lodowki. Keksowke przykrywamy z gory folia i odstawiamy takze do lodowki na kilka godzin (u mnie na cala noc). Po tym czasie wykladamy deser "do gory nogami" na podluzny talerz. Gore smarujemy pozostala masa i obsypujemy kakao.
misia14
Natala1210
elzbieta8960
Anula
misia53
iwi69