jaga85

jaga85

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1974]

Malinowy, domowy budyń

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Wiem, wiem w sklepie można kupić malinowy budyń. Ale przygotowany w domu zdecydowanie lepiej smakuje:) Polecam. Smakuje na zimno i ciepło!

Malinowy, domowy budyń

Składniki:

Malinowy, domowy budyń

 

 

  • Dodatkowo:
  • świeże owoce do dekoracji,
  • 3-6 kostek białej czekolady do dekoracji,
  • Świeże listki maliny do dekoracji

 

Sposób przygotowania:

Malinowy, domowy budyń
Maliny miksujemy i przecieramy przez sito by usunąć z nich pestki. Połowę mleka łączymy z otrzymanym sokiem i zagotowujemy. W drugiej połowie mleka rozpuszczamy mąkę. Przygotowaną mieszaniną zalewamy gotujące mleko. Gotujemy budyń, słodzimy do smaku.Gorący rozlewamy do przygotowanych pucharków lub po prostu na talerze. Podajemy ze świeżymi owocami oraz posypane startą białą czekoladą.

Tagi:

czekolada