dido.mun

dido.mun

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 130]

Marcepanowe morele

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Fenomenalne słodkości....

Marcepanowe morele

Składniki:

Marcepanowe morele

 

  • 50 dag suszonych moreli bez pestek
  • 15 dag marcepanu
  • tabliczka 10 dag gorzkiej czekolady
  • łyżka masła lub słodkiej śmietanki kremówki

Sposób przygotowania:

Marcepanowe morele
Morele dokładnie umyj w ciepłej wodzie, starannie osącz, ostrym nożem delikatnie natnij wzdłuż na pół (staraj się przeciąć do końca). Marcepan potnij w słupki, włóż kawałek do środka każdej moreli w miejscu nacięcia, dociśnij palcem, aby nie wypadł.
Na małym ogniu lub w kąpieli wodnej rozpuść czekoladę z masłem lub śmietanką, zanurzaj połowę każdej moreli, odłóż do zastygnięcia.