Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Marchewka obiadowa 3

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Bardzo smaczna marchewka, idealna jako dodatek do obiadu.

Marchewka obiadowa 3 Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Marchewka obiadowa 3

 

  • 1/2 kg marchewki
  • 1 płaską łyżeczkę cukru
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1 płaska łyżka mąki
  • 1 łyżka marygaryny

Sposób przygotowania:

Marchewka obiadowa 3
Marchewkę dokładnie obieramy i myjemy. Ścieramy marchewkę na tarce o dużych oczkach lub szatkujemy na szatkownicy. Przekładamy marchewkę do garnka i zalewamy wodą. Wspujemy cukier oraz sól. Gotujemy do miękkości. Z mąki i margaryny przygotowujemy zasmażkę. Dodajemy zasmażkę do marchewki i dokładnie mieszamy. Chwilę jeszcze gotujemy. Odstawiamy do przestudzenia. Podajemy jako dodatek do obiadu.
Marchewka obiadowa 3
Marchewkę dokładnie obieramy i myjemy.
Marchewka obiadowa 3
Ścieramy marchewkę na tarce o dużych oczkach lub szatkujemy na szatkownicy. Przekładamy marchewkę do garnka i zalewamy wodą.
Marchewka obiadowa 3
Wspujemy cukier oraz sól. Gotujemy do miękkości. Z mąki i margaryny przygotowujemy zasmażkę. Dodajemy zasmażkę do marchewki i dokładnie mieszamy. Chwilę jeszcze gotujemy. Odstawiamy do przestudzenia. Podajemy jako dodatek do obiadu.

Tagi:

marchewka