pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Marchewka smażona do ziemniaczków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

prosto przyrządzony dodatek do ziemniaczków i mięsa

Marchewka smażona do ziemniaczków Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Marchewka smażona do ziemniaczków

 

  • marchewka 5
  • olej do smażenia

 

 

Sposób przygotowania:

Marchewka smażona do ziemniaczków
Marchewki kroimy w cienkie plasterki. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (warto jest użyć tłuszczu pozostałego ze smażenia mięsa) wrzucamy plasterki. Smażymy na średnim ogniu około 20 minut, aż marchewką nabierze ciemniejszego koloru. Sporadycznie mieszamy. Świetny dodatek do ziemniaków i mięsa smażonego.
Marchewka smażona do ziemniaczków
Marchewki kroimy w równe plasterki
Marchewka smażona do ziemniaczków
Wrzucamy n a rozgrzany tłuszcz (może być pozostały ze smażenia mięsa)
Marchewka smażona do ziemniaczków
Smażymy mieszając do uzyskania ciemnego koloru
Marchewka smażona do ziemniaczków
Propozycja podnia z smażonym kurczakiem i ziemniakami