eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Marchewka z żółtą fasolką szparagową Eli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pyszna jarzynka jako dodatek do drugiego dania. Pierwszy raz przygotowałam i będę do tego dania wracać .

Marchewka z żółtą fasolką szparagową Eli Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Marchewka z żółtą fasolką szparagową Eli

 

 

Sposób przygotowania:

Marchewka z żółtą fasolką szparagową Eli
Marchewki obrać ze skórki i umyć. Obrane marchewki pokroić w kostkę. Fasolkę szparagową umyć i odciąć końcówki. Pokroić fasolkę na kawałki około jednego centymetra. Marchewkę i fasolkę włożyć do garnka. Wlać wodę do połowy wysokości warzyw,posolić i gotować do miękkości. bez przykrycia Do miękkich warzyw dodać masło i tymianek. Całość oprószyć mąką,wymieszać i jeszcze chwilę gotować,mieszając żeby jarzynka się nie przypaliła. Gotową jarzynkę doprawić pieprzem do smaku. Smacznego!
Marchewka z żółtą fasolką szparagową Eli
Marchewki obrać ze skórki i umyć...........
Marchewka z żółtą fasolką szparagową Eli
Obrane marchewki pokroić w kostkę........
Marchewka z żółtą fasolką szparagową Eli
Fasolkę szparagową umyć i odciąć końcówki.
Marchewka z żółtą fasolką szparagową Eli
Pokroić fasolkę na kawałki około jednego centymetra.