aqua65

aqua65

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 331]

marmolada z renklod

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

marmolada najlepsza na śniadaniowe kanapki

marmolada z renklod

Składniki:

marmolada z renklod

 

  • 1 kg renklod
  • 50 dag cukru

Sposób przygotowania:

marmolada z renklod
renklody układamy na sicie, przelewamy wrzątkiem, obieramy ze skorki usuwamy pestki, warzymy by nie przekroczyć wagi podanej w przepisie. do szerokiego płaskiego rondla przekładamy owoce sypiemy cukier i gotujemy przez ok 30 minut na średnim ogniu często mieszając lekko chłodzimy ciepła marmoladę nakładamy do idealnie czystych słoików, które ustawiamy dobrze nagrzanym ,ale nie włączonym piekarniku, by na powierzchni utworzyła się lekko zapieczona warstwa. zimne słoiki szczelnie zamykamy i ustawiamy w chłodnym dość i ciemnym miejscu.