Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Masa kawowa do ciast i tortów wg Reniz

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Masą można przekładać torty, ciasta i ciasteczka

Masa kawowa do ciast i tortów wg Reniz

Składniki:

Masa kawowa do ciast i tortów wg Reniz

 

 

Sposób przygotowania:

Masa kawowa do ciast i tortów wg Reniz
Do kubeczka odlać pół szklanki mleka, dodać żółtka, obie mąki i dokładnie wymieszać. Pozostałe mleko zagotować, wlać mąki rozmieszane z mlekiem i żółtkami, mieszając ugotować budyń, ostudzić. Margarynę z cukrem pudrem utrzeć na puszystą masę. Ciągle ucierając, stopniowo dodawać zimny budyń oraz kawę cappuccino w proszku. Przyprawić do smaku spirytusem.

Tagi:

kawa