mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Meksykańskie ruloniki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Naleśniki z pysznym farszem meksykańskim:)

Meksykańskie ruloniki

Składniki:

Meksykańskie ruloniki

 

  • 8 naleśników
  • 1 puszka fasolka czerwona,
  • 1 cebula
  • 1/2 kg karkówki
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 papryka czerwona
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 pomidor
  • 1 łyżeczka papryki ostrej
  • 1 szczypta soli

Sposób przygotowania:

Meksykańskie ruloniki
Mięso z karkówki myję, osuszam i kroję w kostkę 1 cm na 1 cm. Dodaję do mięsa oliwę i mieszam dokładnie. Następnie podsmażam pokrojone mięso ze wszystkich stron na brązowo. Cebulę i czosnek obieram i drobniutko siekam. Wtedy dodaję pokrojoną cebulę i czosnek, oprószam solą. Smażę kilka minut. Po czym dodaję pokrojoną w małą kosteczkę paprykę czerwoną i pomidora, oprószam całość ostrą papryką. Następnie podlewam wszystko wodą i duszę jeszcze około 40 minut. Wtedy dodaję puszkę osączonej kukurydzy oraz puszkę osączonej czerwonej fasoli.
Na usmażone naleśniki kładę farsz meksykański, zwijam w rulonik i od razu podaję.

Tagi:

naleśniki