Sposób przygotowania:
Meksykańskie ruloniki
Mięso z karkówki myję, osuszam i kroję w kostkę 1 cm na 1 cm. Dodaję do mięsa oliwę i mieszam dokładnie. Następnie podsmażam pokrojone mięso ze wszystkich stron na brązowo. Cebulę i czosnek obieram i drobniutko siekam. Wtedy dodaję pokrojoną cebulę i czosnek, oprószam solą. Smażę kilka minut. Po czym dodaję pokrojoną w małą kosteczkę paprykę czerwoną i pomidora, oprószam całość ostrą papryką. Następnie podlewam wszystko wodą i duszę jeszcze około 40 minut. Wtedy dodaję puszkę osączonej kukurydzy oraz puszkę osączonej czerwonej fasoli.
Na usmażone naleśniki kładę farsz meksykański, zwijam w rulonik i od razu podaję.
Na usmażone naleśniki kładę farsz meksykański, zwijam w rulonik i od razu podaję.