Sposób przygotowania:
Mielone szaszłyki z salsą truskawkową
Do mięsa (ja użyłam zmielonej szynki wieprzowej) dodać wyciśnięty czosnek, curry, pieprz i przyprawę w płynie. Wszystko dokładnie wymieszać. Z mięsa formować niezbyt grube wałeczki, nadziewać je na patyczki do szaszłyków, lekko docisnąć. Tak przygotowane mięso kłaść na rozgrzany grill. Grillować na rumiano z każdej strony. W czasie pieczenia mięsa na grillu przygotować salsę truskawkową. W tym celu cebulę pokroić w bardzo drobną kostkę. Oliwę (lub olej) wymieszać z cukrem, musztardą i octem na gładki sos. Do sosu dodać cebulę, wymieszać i na chwilę odstawić. W tym czasie umyć i odszypułkować truskawki, pokroić je w kostkę. Truskawki dodać do sosu z cebulą, wymieszać. Szaszłyki z mięsa mielonego podawać z przygotowaną salsą truskawkową.