Ela Dz

Ela Dz

Złoty Ekspert
[Przepisów: 730]

Mielony z duszą.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Kotlet z duszą...to brzmi lepiej niż...

Mielony z duszą. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Mielony z duszą.

 

  • 3 kotlety mielone ( mogą być z poprzedniego dnia)
  • 3 plastry żółtego sera
  • pomidor
  • pół cebuli
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Mielony z duszą.
Kotlety przekrawamy na pół. Pomidora nacinamy i zanurzamy we wrzątku aby ściągnąć skórę. Cebulę kroimy w cienkie plastry. Na połówce kotleta układamy gruby plaster pomidora, następnie cebuli i posypujemy solą i pieprzem według własnych upodobań. Przykrywamy drugą połówką kotleta i całość zakrywamy plastrem sera. Wkładamy do gorącego piekarnika (170 stopni) na 5 - 7 minut, lub do mikrofali na 3 min. Przed podaniem można polać keczupem.
Mielony z duszą.
Plastry pomidora mogą być większe niż kotlet.
Mielony z duszą.
Przełożone kotlety nakrywamy serem i zapiekamy.

Tagi:

sery ser