tokijka

tokijka

Szef Kuchni
[Przepisów: 65]

Książka Kucharska: Smaki Japonii

Mięsne rolki po japońsku

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Przemycamy warzywa,potrawa łatwa do zrobienia z dzieckiem

Mięsne rolki po japońsku

Składniki:

Mięsne rolki po japońsku

 

  • 200g mięsa pokrojonego w cienkie plastry
  • seler pokrojony cienko w paseczki ok .8o g
  • marchew pokrojona cienko w paski ok.80 g
  • papryka pokrojona cienko w paski ok.80 g
  • 2 łyżki soja sosu
  • 2 1/2 łyżki czerwonego wina
  • 1 łyżka oleju do smazenia
  • mąka do opruszenia

Sposób przygotowania:

Mięsne rolki po japońsku
Warzywa pakowane do tych rolek może być dobrane do gustu dziecka,można też do środka zawinąć kawałek boczku lub szynki. Warzywa muszą być pokrojone bardzo cieniutko w paseczki.Zawijamy w roladki,opruszamy mąką.Wkładamy na patelnie i smażymy do zmiany koloru. Papierem kuchennym zbieramy tłuszcz z patelni. Wlewamy wymieszane soja sos i wino,przykrywamy pokrywką.Na 2 minuty. Po odkryciu gdy sos wyparuje troche ,rolki nabiorą brązowego koloru.

Tagi:

mięso sosy