iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Miętowe truskawki

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Miętowe truskawki, czyli truskawki faszerowane serkiem o miętowym aromacie, lekki deserek idealny na wiosnę.

Miętowe truskawki

Składniki:

Miętowe truskawki

 

 

Sposób przygotowania:

Miętowe truskawki
Truskawki dobrze myjemy odcinamy górę i ją zostawiamy. Małym nożykiem wycinamy środek truskawki. Twaróg ja wybrałam półtłusty dobrze mielimy i mieszamy z śmietaną. Wspaniale smakuje śmietana 30 procent ale ja wybrałam 18 procentową. Śmietanę mieszamy z serkiem , cukrem miętowym i odrobina barwnika. Serek nakładamy do truskawek i nakrywamy odciętym daszkiem.